Arama motoru optimizasyonu nedir ?

Yani Seo Nedir ? SEO aslında bir kısaltmadır. Aslında Search Engine Optimization olarak geçmektedir.Türkçe karşılığı ise Arama motoru optimizasyonu dur. Arama motorları SEO işlemleri ile web sitelerini daha hızlı ve kolay bir şekilde taraması için yapılan teknik kriterlerdir. web sitesi hakkında arama motorları için yapılan tüm iyileştirme çalışmalarına SEO olarak adlandırabiliriz. Arama motoru optimizasyonu diğer adıyla SEO ‘nun amacı web sitesinin değerini artırarak arama motorunda daha üst sıralara çıkması ve dolayısıyla web sitesi ziyaretçi sayısının artırılmasına yöneliktir.

SEO aynı zamanda sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Tabi ki web popülerliği, beraberinde Google sıralamasında üst kısımda yer almayı sağlamaktadır. Arama motorlarında yükselmek adına yapılan işlemlerin tamamını kapsamaktadır.

Site içi ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

SEO Nasıl Yapılır ?

Doğallık, SEO çalışmalarında olmazsa olmazlarındandır. Google’ın yükseltme mantığı doğal bir popülarite ye dayanmaktadır. Doğal popülarite anlayışı içerisinde yapay etkileşimler fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsuz etkisi yapar.

Doğal popülarite anlayışı aslında yapılan paylaşım ve tüm SEO Çalışmaları, site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu şekilde kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi oluşmaktadır.



Kenan Kartal

Kenan Kartal

software development engineer, traveller, blogger