Apple, Safari ve WebKit motoru için, birçok reklamın web'deki kullanıcıları tanımlamasını engelleyecek, ancak yine de reklamverenlere reklamları kimlerin tıkladığı ve ürün satın aldığı konusunda yeterince bilgi veren bir gizlilik özelliği olan bir uzlaşma önermektedir.

Apple, çözümünün hem tüketiciler hem de reklamverenler için en iyi uzlaşma olduğuna inanıyor.Yalnızca Safari için değil, tüm tarayıcılar için bir standart olacağını umuyor.

Apple web mühendisi John Wilander açıklamaları şu şekildedir.Bu teknik, kullanıcılara yönelik tanımlanabilir bilgilerin miktarını sınırlarken, pazarlamacıların bir reklam tıklamasıyla bir satın alma işlemi yapmasına olanak tanımaktadır. Apple, teknolojiyi kullanıcıların web sitelerinde izlenmemesini sağlayacak şekilde tasarladı. Böylece reklam ağları ve perakendeciler gibi pazarlamacılar bir reklam tıklamasına neden olabilir. Teknoloji, kullanıcının gerçekten tanımadığı ve reklamları tıkladığı sitelere yapılan tıklamaları ve dönüşümleri ölçerek, kullanıcıların farkında olamayacağı üçüncü taraf izleyicilerini de keserek bu özelliği de sınırlandırabilir. 

John Wilander için önemli olan,'kullanıcı aracısı' veya tarayıcı "kullanıcı adına hareket etmeli ve reklam tıklama özelliği hakkında rapor verirken gizliliği korumak için elinden geleni yapmalıdır" şeklinde görüşünü belirtmiştir.

Son olarak hedeflenen, tüm çerezlerin raporlanarak reddedilmesi, tıklama ve dönüşüm raporlarının satıcılara bir ila iki gün arasında ertelenmesi ve tarayıcı özel moda ayarlandığında Reklam Tıklama Koruması Özelliği desteğinin kaldırılmasıyla şeklindedir. 

 



noobmaster69

noobmaster69