Laravel Nedir?

Laravel, minimum çaplı bir uygulamadan maksimum çaplı projelere kadar yazılım yazabileceğimiz MVC yapıya sahip open source kodlu PHP Frameworküdür. Sitepoint tarafından yapılan en gözde framework anketinde 2015 ve 2016 yıllarında liderliği taşımıştır. Github üzerinden en fazla takip edilen PHP projesidir.

Laravel Özellikleri Nelerdir?

Oldukça basit ve kolay kullanımlı bir yapıya sahip olan Laravel, kısa zamanda öğrenilip proje geliştirmeye olanak sağlamaktadır. Çakışma olmadan projelerinize bileşenleri ekleyebilirsiniz. Bunun sebebi ise Laravel’in bağımlılık yöneticisi olarak composer kullanmasıdır. Hali hazırda içerisinde bulundurduğu auth sistemi ile kullanıcı sistemi olan hatta ve hatta çoklu giriş (admin, müşteri, firma) gibi birçok yapıya destek vermektedir. Projenize ara verip üzerinden belli bir zaman geçmesi sonrasında dahi projenize döndüğünüzde OOP yapısına uygun olmasından dolayı projenizi rahatlıkla geliştirmeye devam etmenize olanak sağlamaktadır. PSR-4 ile yazılmış paketleri de kullandığı PSR-4 standartları ile kolaylıkla projenize ekleyebilirsiniz.

 

Laravel; eloquent, route, blade engine, migrations, unit test, pagination, performans, form doğrulama, çoklu dil, mail ve broadcasting gibi birçok özelliği de beraberinde kolylıkla sunmaktadır. 



Avengers Assemble

Avengers Assemble