Oyun dünyasına damga vuran ve battle royale oyunlara damgasını vuran PUBG, milyonlarca insan tarafından oynanıyor. PC ,Android ve iOS akıllı telefonlarda oynanabilen, son yılların en popüler oyunlarından biri olan   oyunun yapımcı şirketi Tencent yeni uygulamasıyla bildirim sistemine geçiyor. PUBG Mobile bildirim gönderecek. Öyle ki bazı ülkelerde 6 saat kotası gelmiş, bazı ülkelerde de tamamen yasaklanmıştı Oyuncular PUBG'de her gün saatlerini geçiriyorlar. Bu sistem sayesinde kullanıcılar belirli bir süre boyunca oyunu oynamaları haline bu bilgi gönderilecek bildirim ile kullanıcı ile paylaşılacak.

 

Bildirim sistemi ilk etapta Endonezya, Hindistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan ve Mısır’da uygulanmaya başladı. İlerleyen zamanlarda da Türkiye'de uygulamaya geçmesi bekleniyor. Yeni sistem ile 18 yaşının altındaki PUBG Mobile kullanıcılarının da oyuna girmeden önce yen, şartları kabul etmesi gerekecek.

 

Oyunun en çok sevilen özelliklerinden biri de hem bilgisayarda hem de cep telefonunda aynı desteği vermesi. 100 oyuncunun yer aldığı bir bölgede oynanan  oyun son dönemin en popüler yapımlarından biri. Sona kalan kişi veya ekip oyunu kazanıyor.



Avengers Assemble

Avengers Assemble