Responsive kodlama ve tasarımın ne olduğunu bir önceki yazımızda paylaşmıştık buraya tıklayarak yazımıza ulaşabilirsiniz.

Responsive Web Sitesi Avantajları Nelerdir?

  • Google’ın SEO kriterlerinden bir tanesi responsive web sitesidir. Kullanıcılara iyi bir deneyim sağladığı için Google’ın bu kriterine Google’da daha fazla görünme istiyorsanız uymanız gerekmektedir.
  • Responsive olmayan web sitelerinin yönetimi oldukça meşakkatlidir. Masaüstü ve mobil siteler için farklı iki SEO çalışmasına, farklı iki stratejiye, ayrı iki yönetici paneline ve iki tasarıma ihtiyaç duyulur. Ancak responsive web siteleri için böyle bir sorun söz konusu değildir.
  • Masaüstü ve mobil web sitelerine yazılan blog yazılarını Google kopyalanmış olarak algılayabilir. Responsive web sitesi ile bu sorunda oluşmamaktadır.
  • Eğer bir responsive web sitesi sahibi iseniz; masaüstü ve mobil siteniz birebir aynı olacaktır.
  • Responsive web sitesi size hem zamandan hem de nakitten tasarruf sağlar.
  • Responsive tasarım sayesinde web sitenizin görüntüsü, yüklenme hızı kullanıcıları etkileyecektir ve siteden hemen ayılma oranını düşürmektedir. Bu sayede sitenizin tıklanma ve sitede kalma oranı yükselecektir.

Neden Mobil Uyumlu Site Yapılmalı?

Çünkü insanlar artık araştırmalarını, internet sörflerini bilgisayarlardan değil mobil cihazlarından yapıyorlar. Bu yüzden web sitenizin mobil uyumlu olması müşteri kitleniz açısından avantajda sağlayacaktır.

Mobil uyumlu web siteniz olduğunda sadece bilgisayar kullanan kitleye değil mobil cihaz kullanan müşteri kitlesine de erişmiş olacaksınız. Daha fazla müşteri kitlesi demek daha fazla markalaşmanızı sağlayacaktır.

Wontlab Bilişim Pazarlama Ve Dağıtım Ltd. Şti olarak şirket bünyemizde yapılan her web sitesi responsive tasarlanarak kodlanır.



Kenan Kartal

Kenan Kartal

software development engineer, traveller, blogger