Neden bir web sitesine ihtiyacım var?

İlk etapda neden bir web sitesine sahip olmak istediğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bir şirkete ait web sitesi daha çok satışları artırmak, müşteri hizmetleri kalitesini ve memnuniyetini daha verimli hale getirmek veya yeni bir imaj çalışması olarak düşünebilirsiniz. Hatta rakip firmalarınızın web sitelerini inceleyerek web sitesi tasarımının nasıl olması konusunda kararınızı etkileyebilecek başlıkları bulabilirsiniz. Biz sizlere tüm web sitesi tasarımlarının nasıl olması gerektiği konuda uzman olarak destek sağlamayı amaçlıyoruz.

Araştırmalara göre internet kullanıcıları daha çok estetik açıdan sade tasarlanmış olan web sitelerini tercih ediyorlar. İnternet kullanıcısının amaçına odaklanan, kolay anlaşılabilen ve hızlı gezilebilir web sitelerini daha etkili ve dikkat çekici buluyorlar. Ayrıca en çok önemsediği durumlardan bir tanesi de hızlı yüklenmesi ve sayfalar arasındaki geçiş hızında iyi bir performans göstermesi de internet kullanıcıların öne çıkardığı bir diğer konudur. Ziyaretçilerin bu konuları önemsediklerini göz önünde tutarsak, son yıllarda minimalist eğilimin yani "tasarımda sadelik" tasarımcılar arasında oldukça popüler olmuştur. Aynı zamanda tasarımcıların şuana kadar karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri olabiliyor.

web sitesi tasarımı

İlgili çekici web sitesi tasarımı nasıl olmalıdır?

Amacına katkısı olmayan tüm unsurları ortadan kaldırmak için minimal tasarımlı olmalıdır. Bu sayede sadece temel işlevini vurgulayan bir web sitesi ortaya çıkıyor. Bunun için minimal tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken hususları aşağıdaki belirtmekteyiz.

  • İstenilen bilgi net olarak verilmelidir.Bir web sitesini yapmadan önce tasarlayan veya düzenleyen kişi önce internet kullanıcısına mesaj oluşturması gerekmektedir. Web sitesinde markanızın bilinirliğini kullanarak belirlediğiniz bir amaçı başarmaya çalışarak ilerleyebilirsiniz. Tasarım yaparken ilerlediğiniz her aşama bu amaça hizmet edecek şekilde yapılması gerekmektedir. Web siteside kullandığı tasarımlar, renk ve metinlerle vermek istediği mesajı sade ve etkili bir şekilde internet kullanıcısına iletiyor olması gerekir.
  • Ziyaretçinin dikkat dağıtan unsurların belirlenmesi.Sizlere ileteceğimiz dikkat dağıtıcı unsurlar pop-up reklamlar, gereksiz görüntü veya bilgiler gibi web sitenin hizmet edeceği amaç dışında kalan tüm unsurlardır. Tasarımınızı değerlendirdikten sonra amacınızın dışında kalan tüm unsurları kaldırın. Bu durumla ilgili kullanabileceğiniz en iyi yöntem 80-20 kuralıdır. Buna göre ziyaretçilerinizin %80’i web sitenizin %20’sini kullanacaktır. Bu şekilde daha az unsurla daha fazla kullanıcı ziyareti elde edebilirsiniz.
  • Seçenek sayısı düşürmek.Bir web sitesinde seçenekleri ne kadar azaltır iseniz ziyaretçilerin önemli noktalara gitmesi de kolaylaşmaktır. Sayfa sayısını azaltarak seçenekleri daha aza indirebilirsiniz. Bu şekilde tasarımdaki menüler de küçülmüş olur. Başka yöntem olarak kullanıcılara doğrudan aradıkları marka, ürün ya da içeriği bulma imkânı sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kullanıcılar hızlı ve etkili bir şekilde marka hakkında fikir edinebilir.
  • Renk uyumu ve mizanpaj önemlidir.Minimal tasarım sayfa ögelerinin vurgulanmasında önemli katkı sağlar. Tasarımın minimal olması renklerin siyah beyaz ya da silik renkler olması şeklinde kafanızda canlandırabilirsiniz.Fakat bu şekilde değildir. Canlı renkler kullanıcıların ilgisini canlı tutmak açısından harika bir yöntemdir. Ögeleri vurgulamak için farklı bir hususta doğru yerleştirme ve boşlukları doğru kullanmaktır.



Thor Son of Odin

Thor Son of Odin