"Game of Thrones" tahtına oturur - Nielsen derecelendirme ölçümleri değil, HBO'nun Pazar günkü finali için şimdiye kadarki en büyük TV izleyicisini puanladı.

Karma değerlendirmelere ve bölünmüş hayran tepkilerine rağmen, son derece popüler olan fantezi dramı, Nielsen'in ilk değerlendirmelerine göre Pazar günü yaptığı ilk yayında 13.6 milyon izleyiciyi çekti. Bu, 2002 yılında "The Sopranos" un Sezon 4 prömiyerini geçen (13,4 milyon), ücretli kablolu yayın şebekesi için tek bir rekor.

Pazar günü final, tüm platformlarda 19.3 milyon seyirciyi çekti ve geçen haftaki 18.4 milyon seyirciyi geride bıraktı. Sayıların gecikmeli görüntüleme ile artması bekleniyor. Pazar günü 13.6 milyon TV izleyicisine kıyasla "Thrones", geçtiğimiz hafta CBS'deki "The Big Bang Theory" serisinin finali 18 milyon izleyiciyi çekti. Bir yayın ağı olarak, CBS, abonelere dayanan, HBOdan çok daha fazla izleyici kitlesine ulaşmaktadır. Bu rakamlar, 106 milyon izleyiciyi çeken 1983 "M * A * S * H" rekoru da dahil olmak üzere geçmiş TV finallerine kıyasla daha soluk.

Bununla birlikte, "M * A * S * H" ve üç yayın ağının egemen olduğu ve ortalama olarak çok daha büyük izleyici kitlesi gösterdiği bir dönemde büyük final puanlarına sahip diğer gösteriler gelişti. Şimdiye kadar bu kadar çok kablolu yayın ve yayın teklifiyle, bireysel şov izleyicileri daha küçük olma eğilimindedir ve "Thrones" olduğu gibi büyük paylaşılan deneyimler olma fırsatları nadirdir. Aynı zamanda, sosyal medya, ilk yayın sırasında artan izlemeleri teşvik edebilecek olan "Thrones" gibi gösterilere olan ilgiyi artırmak için modern bir su soğutucusu yarattı. Gecikmiş görüntüleme ile birlikte tüm platformları göz önünde bulunduran HBO, "Thrones" in sekizinci ve son sezonu için sezon başına brüt izleyicide bölüm başına ortalama 44,2 milyon izleyici, Sezon 7'ye kıyasla 10 milyondan fazla izleyici olduğunu söylüyor.

 



Thor Son of Odin

Thor Son of Odin