E-ticarete adım atan girişimcilerin ve şirketlerini büyütmek isteyenlerin uygulaması gereken bazı satış artırma teknikleri bulunmaktadır. Bu teknikleri, müşterilerin ilgisini çekmek, onların e-ticaret sitelerinde vakit geçirmelerini sağlamak ve onlardan geri dönüşüm sağlamak için önemli hususlardır. Yeni yılda büyümek, satış hacimlerini arttırmak isteyen isteyen girişimcilerin bu tarz satış tekniklerini kullanmaları önemle gerekmektedir.

Girişimciler İçin Satış Artırma Teknikleri Planlaması

E-Ticaret sitenizde kişiselleştirmeler kullanın

Günümüzde müşteri karakterleri e-ticaret şirketlerinden, kendilerine özgü özel teklifler sunulması ve ilgilerini çekecek şeyleri göstermeleri beklenmektedir. Bu nedenden dolayısıyla e-ticarette kişiselleştirme satışları arttırmaktadır. Mail pazarlama yani mailinglerde, e-ticaret sitesi üzerinde veyahut retargeting reklamlarda daha yüksek kişiselleştirilmiş uyarılar, hizmetler ve ürünler sunmak 2020 yılında satışlarınızı arttıracak 2020 satış politikasının temel taşlarından olmaktadır.

Satış öncesi ve satış sonrası kişiselleştirmelerden faydalanın

E-ticaret sektöründe öne çıkmak, rakiplerinizden farklı işler yaparak onları geride bırakmak için yapabileceğiniz tekniklerden bir tanesi de müşteriye sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmektir. Müşteri destek hizmetlerinin iyileştirilmesi ve satış öncesi, satış sonrasında müşterilere mükemmeliyetçi destek sağlayarak, memun olmalarını sağlamanız müşteri memnuniyetini artırarak sürekli müşteri edinmenizi sağlamaktadır. E-ticaret sektöründe uzun soluklu başarı elde etmek ve satışları günden güne arttırmak için sürekli müşterilere ihtiyaç duyulmaktadır.

eticarette yapılması gerekenler

Ürünlerin ve reklamların öne çıkan başlıklarını dikkatlice hazırlayın

Sağladığınız hizmetlerin ve ürünlerin ilgi çekici olmasını sağlamanız müşterilerin dikkatini üzerinizde toplamanız da satışlarınızda önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra ürün sayfalarınızın başlıkları arama motorlarına uygun olarak hazırlamanız organik olarak e-ticaret sitenizdeki trafiği arttırmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle de ürün ve hizmet sayfalarınızdaki ana başlıklarınızı dikkatlice oluşturulmanız ve akabinde SEO çalışmaları ile desteklemeniz gerekmektedir. 

Hepsinin yanına reklam kampanyalarınızın da fazla fazla ilgi oluşturması için başlıklarınızın anlaşılabilir, net ve sade olması oldukça önemlidir. Müşteri de oluşturmak istediğiniz ilginin artması ve satışlarınızın yükselmesi için verdiğiniz mesaj, müşteriyi eyleme geçirme mesajlarınız, kampanya açıklamalarınız reklamların geri dönüşlerini etkileyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bu nedenle sunduğunuz ilk olarak başlığınız çok önemlidir. Başlığınız ilgi oluşturmaz ise geri kalan yapılan çalışmaların etkisiz olması ihtimali yüksektir.

Sosyal kanıtlardan yararlanın

Sosyal kanıtlar da satış artırma teknikleri arasında sıralanmaktadır. Sosyal kanıt ürün, hizmet ve firmaların hakkında internette yapılmış olan yorumlardır. Müşteriler bir ürünü ya da hizmeti almadan önce onları internet üzerinden araştırırlar ve ilk rastladıkları bu yorumlar olur. Öncesinde sizden ürün veya hizmet satın almış olan müşterilerin internet üzerindeki yorumları geri dönüşler noktasında oldukça önem arz etmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizde ve sosyal kanallarınızda sosyal kanıtlara yer veriyor olmanız bunlarla alakalı paylaşımlar yapıyor olmanız satışlarınızı olumlu etkileyecektir.

Web sitenizin navigasyonunu kolay kullanımlı hale getirin

Müşteri tarafından kullanıcı deneyimini artırmak ve müşterilerin e-ticaret sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak geri dönüş oranlarınızı artıracaktır. Navigasyonunuz ziyaretçilerinizin e-ticaret sitenizde daha kolay gezebilmesi, sade ve anlaşılabilir olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle mesajlarınızı net, kategorilerinizi anlaşılabilir bir yapı olarak düzenlemeniz, müşterilerinizin ürün ve hizmetlere rahatlıkla ulaşmasını sağlayacaktır.

web site navigasyonu

E-ticaret sitenizde sade bir tasarım kullanın ve ana sayfanızı sadeleştirin

Satış arttırma teknikleri yalnızca fiyat, pazarlama tekniklerinden oluşmamaktadır. Ziyaretçilerinizin kullanıcı deneyimini arttırmak da satışlarınızı olumlu etkileyecektir. E-ticaret veyahut web sitenizde kullandığınız tasarım da oldukça fazla önemlidir. Net, sade ve kolay ulaşım sağlanabilen bir site tasarımı kullanmanız abartıdan uzak minimal tasarımlar tercih etmeniz, kullanıcı deneyimini artırmanıza yardım edecektir. Mesaj odaklı anasayfa, anlaşılabilir kategoriler, net metinler ve görsel öğeler ile desteklenerek sunduğunuz bir yapı daima olumlu olacaktır.

Retargeting reklamlarından yararlanın

Satış artırmak için kullanacağınız tekniklerden olmazsa olmaz mutlaka kullanmanız gereken bir tekniktir retargeting reklamları. Sizi ziyaret eden, hizmetlerinizi inceleyen, ürünlerinizde gezinen, reklamlarınız ile e-ticaret sitenize gelen ancak herhangi bir nedenden dolayı web sitenizden çıkan müşterilere yönelik, odakları retargetin reklamları ile yayınlamanız, bu müşterileri tekrar kendinize yönlendirmenize olanak sağlayacaktır.

Upsell, çapraz satış ve bundle stratejilerini kullanın

E-ticaret sitenizdeki ürün içerik sayfalarında, çapraz satış sağlamak üzere ürünle ilişkili diğer ürünleri de müşteriye sunmanız, müşterilerin o ürünleri de satın almalarını sağlayabilir.Örnek verecek olursak, aksiyon kamera ürününün sayfasında, dalış filtreleri, hafıza kartları ve el monopodları gösterilebilir. Bu işleme çapraz satış tekniği denir.

Ürün satışı yapılmadan önce müşteri destek sürecinde müşterilere sorguladıkları ürünlerin bir üst modeli tavsiye edilerek upsell yapabilir veyahut bu işlemi ürün sayfaları içerisindeilgili ürünün bir üst modelleri de müşterilere sunularak bu çalışma yapılabilir.

Bundle yani paket, ürünlerle ilgili ürünlerin bir paket haline getirilerek ürün paketleri müşteriye daha uygun bir fiyata sunmak hedeflenebilir. 

upsell çapraz satış bundle

 



Thor Son of Odin

Thor Son of Odin