Wix

Youtube üzerinden video izlerken sürekli karşımıza çıkan wix olarak kendini adlandıran bu şirket birçok reklam vermiştir. Kolay ve hızlı web sitesi yapılabileceğinden bahsetmektedir. Aynı zaman da bedava web sitesi yapılabileceğinden de bahsetmekte tabi bu zaman da bedava hiçbir şey yoktur.

 

Wix nedir ? Wikipedia kısa şu şekilde açıklamış Wix.com Ltd., İsrail şirketi tarafından Wix olarak da bilinen ve geliştirilen bir İsrail bulut tabanlı web geliştirme platformudur. Kullanıcıların, çevrimiçi sürükle ve bırak araçlarını kullanarak HTML5 web siteleri ve mobil siteler oluşturmalarını sağlar.

 

Wix ile web sitesi yapma

Wix'te herkes kesime uygun bir web sitesi şablonları bulunuyor. Wix’te şu an 70'den fazla şablon kategorisinde 100'lerce hazır web sitesi şablonu bulunmaktadır. Fotoğrafçı, müzisyen, küçük işletme sahibi, girişimci veya öğrenci de olsanız çevrimiçi ortamda harika bir site oluşturmanız için gereken tüm altyapı ve özellikler bulunmaktadır. Wix’den site oluşturabilmek için herhangi bir programlama veya kod bilgisi bilmenize gerek yoktur. Çünkü bu yazılımda herhangi bir kod yazmıyorsunuz. Wix, karmaşık kod yazılımlarını  perde arkasında tutuyor. Size sürükle bırak yöntemi ile kolay web sitesi oluşturma imkânı sağlıyor.

 

Peki Wix in hiç kötü yanı yok mu ? Hem de bedava ve kolayca yapılan bir sistem varken niye web sitesi tasarımcıları halen mevcut durumda ve ücret ödeyerek birçok kişi web sitesi yaptırmaya devam etmektedir. Bu cevabı bulmak aslında çok basit internet üzerinden detaylı bir araştırma yaptığınızda kullanıcıların ne kadar memnun olduğunu görüyorsunuz. Tabi sizin için bu araştırmayı yaptık. Özellikle Basit bir web sitesi tasarlama uygulaması olduğu bir yerden sonra yetersiz kaldığı, domain ve hosting işlemleri için para vermek zorunda olduğunu, ücretsiz kullanma durumda alt tarafta kocaman Wix logosu koyduğunu tabi ki kendi reklamını yapacak adam J , sitenin çok yavaş çalıştığını ve sitede her yükseltme işleminde 10 $ başlayan fiyatlarla ücret talep ettiğini belirtmişlerdir.

 

Başta belirtmiş olduğumuz bedava olan aslında  bir pazarlama stratejisidir.



Thor Son of Odin

Thor Son of Odin