OnePlus'ın tarihinde de, diğer tüm telefonlarda olduğu gibi iniş ve çıkışlar vardır. Gelecekte OnePlus'ın adını daha çok duymaya başlayacağız.

OnePlus, 2014 yılında ilk kez piyasaya girdi.Tabi kimse bu durumu önemsemedi. Şirketin kurucuları Pete Lau ve Carl Pei, şirketi Aralık 2013'te kurdu ve birkaç ay sonunda Nisan 2014'te ilk ürün olan  'OnePlus One' adındaki akıllı telefonlarını tanıttılar. Apple, Samsung, LG, Motorola Huawei ve HTC gibi deneyimli şirketlere karşı rekabet ettikleri için ilk dönemlerini kaotik bir dönem olarak adlandırabiliriz.

 

OnePlus One, çarpıcı kaplaması ve düşük fiyatıyla müşterilerin gözüne çarpan akıllı telefon oldu. Belirli normların dışında bir değişiklik yapmayı başardığı için, ilk akıllı telefonunu piyasaya sürerek neredeyse hiç zarar görmeden şirket hayatını sürdürdü. Bu duruma rağmen, bazı telefonlarında sarı ekran sorunları ve ahizelerinde bazı donanımsal sorunların olduğu ortaya çıktı. Şirket, 'yazılım düzeltmesi' ile cihazı düzeltmeye çalışmalarına rağmen, bazı kişiler bu sorunu fırsat bilerek şirketi topa tuttular.

OnePlus'ın devam eden başarılarının sırrı, sadece akıllı telefonlarının tüketicilere sunduğu inanılmaz fırsat ve deneyim değil, aynı zamanda süper bir dağıtım stratejisi sayesinde oldu. 2016 yazında OnePlus 3 piyasaya sürüldü, Bu zamana kadar şirket büyük ölçüde telefonlarını satın almanın tek yolu olarak 'davet sistemini' kullanmıştır.

Davet stratejisinin uzun süredir devam etmesine rağmen, şirket online kanallar aracılığıyla satışlara geçtiğinden, OnePlus, telefonlarını pop-up mağazaları aracılığıyla doğrudan tüketicilere ulaştırmaya başladı. 

 



Avengers Assemble

Avengers Assemble